Saturday, March 3, 2012

TAKDE TAJUK II

Bismillahirrahmanirrahim

Takde tajuk II adlh kesinambungan dari Takde tajuk I. (nape nak batak sgt buat sekuel nie, igt filem ape??) jawapannye "tidak", (apa yg tidak??) jawapannya "aku pun taktahu nape aku tlis 'tidak' ".

Alright. this is the story. not so interesting but who cares, nk tlis gak! before i strt congratulations to my friends who officially become UITM stdent today..when is my turn?? only ALLAH knows..

Im just submitted my UPU application to UPM,UKM n UIA. n i hope adalah yg terkena dlm byk2 tu.
 Aminn..


Sepanjang aku tak ditawarkan di mana2 universiti (sbb tak apply pun), aku pun jd penganggur yang bertauliah di rumah, bertauliah tu sbb aku ade diploma..haha..aku pun terfikir2 apa nak buat, nk apply keje tp tak terapply2, apply pun n pegi tp tak blh go on. jd aku pun buat la klas2 tusyen plus iqra' n atleast aku ade la duit sikit2.

Im just wondering, nape la cm tak leh nk keje, nk apply tp cm xde hati nk apply. n one day i've got an offer from school i had my practicum last time to replace one of the teacher there..dia sakit.cuti smpai 6bln. so aku terima job tu tnp fikir pjg sbb itu mmg ape yang aku nak iaitu "mengajar"

So I went to that school AGAIN! ckgu2 sne smpai ckp "kau nie tggelam timbul tggelam timbul" n my answer  is "hobi :) ", this time aku ngaja sbjk bm,kt,kh,pj. aku sgt happy sbb this time bdk tahap 2 aku ajar. like i said in my fb "saya suka mengajar tp sy tak suka buku rekod mengajar" n mmg aku tak buat pun utk 1st week aku dtg sek. "next week sy anta ek gb"

Since i was there i heard from someone i've got the postion of DG29 that i've applied long time ago."is this serius??" i hope so..dorg ckp jais da bg nma kt sek2 n ada yg da tgk nme2 tu.but it still P&C. tarikh nk lapor diri 15/3.

Klau betul itu nama aku, aku bersyukur sgt2 kpd Allah sbb berikan aku rezeki nie. wlaupun belum rezeki aku smbg blaja tp tak apela..timba pengalaman kerja dulu.

Last but not least.
Allah sebenarnya da susun perjalanan hamba2nye ini. kadangkala kita rasa kenapa kita tak bertuah mcm org tu?kenapa apa yang aku buat smue tak jadi?too many kenapa kan. jgn risau. kita cbe bermuhasabah diri, think positive. mgkin skrg kte xbernasib baik tp in future mgkin nasib tak baik itu akan bertukar mnjdi sgt baik tanpa kita sangka2. ape yang perlu kta buat, bersabar, berdoa n sentiasa berusaha Insyallah apa yg kita harap2kn akn mnjadi satu realiti :)


2 comments:

  1. pah, aku rs sgt dgn ayat yg last tu. thank you :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..smue org akn rse cm2 wei..welcome :D

      Delete